گروه کوهپیمایی رویش دزفول

لیت شعری این استقرت بک النوی بل ای الارض تقلک او ثری ابرضوی...
مشخصات بلاگ
گروه کوهپیمایی رویش دزفول

به نام او که کوه را آفرید به کوه می رویم شاید در جسم و روحمان چون کوه محکم و آرام باشیم...
مَشْیُهُمُ التَّواضُعُ...نُزِّلَتْ اَنْفُسُهُمْ مِنْهُمْ فِى الْبَلاءِ کَالَّتى نُزِّلَتْ فِى الرَّخاءِ...
هر هفته قبل از اذان صبح از شهیدآباد به سمت ارتفاعات شمال شهرستان دزفول حرکت می کنیم.
سامانه پیامکی جهت عضویت و اطلاع دقیق از برنامه ها:30006442254556(در پیام خود بنویسید رویش)

آخرین نظرات

۱۸ مطلب در آبان ۱۳۹۳ ثبت شده است

پنجشنبه, ۲۹ آبان ۱۳۹۳، ۰۷:۰۷ ب.ظ

برنامه38 رویش

سلام

ان شاءالله برنامه این هفته(30آبان) کوهپیمایی رویش به مقصد «شهیدان زید» خواهد بود علاقه مندان می توانند راس ساعت4صبح در روبروی شهیدآباد(جلوی سازمان تاکسیرانی) حضور داشته باشند برنامه ریزی برنامه تا ساعت10می باشد.

تجهیزات لازم:

کفش و لباس ورزشی مناسب(با توجه به سرد شدن هوا حتما لباس مناسب بپوشید)

در صورت همراه داشتن وسیله نقلیه(موتورسیکلت) سیستم روشنایی و سایر سیستم های وسیله را بررسی نمایید. همچنین کلاه ایمنی و قفل موتور همراه داشته باشید.

مواد خوراکی و احیانا داروهای مورد نیاز همراه داشته باشید.

ان شاءالله نماز و دعای عهد هم در مسیر خوانده می شود.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ آبان ۹۳ ، ۱۹:۰۷
علی الهی
دوشنبه, ۲۶ آبان ۱۳۹۳، ۰۸:۰۰ ب.ظ

کتاب و کوه

هفته کتاب و کتابخوانی گرامی باد.

نخستین کتابخانه کوهستانی ایران

کتابخانه در کوهستان



کتابخانه در کوهستان2


اطلاعات بیشتر

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ آبان ۹۳ ، ۲۰:۰۰
علی الهی
دوشنبه, ۲۶ آبان ۱۳۹۳، ۰۷:۳۰ ب.ظ

کوه در سیره شهدا3

کوه در سیره شهدا3

سلام

در ادامه انتشارعکس هایی از شهدا در کوه عکسی تقدیمتان می شود که در یکی از مناطق کوهستانی است. دوستانی که اسامی افراد این عکس و منطقه ی کوهستانی را تشخیص دهند هدیه ی نفیسی تعلق خواهد گرفت.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ آبان ۹۳ ، ۱۹:۳۰
علی الهی
يكشنبه, ۲۵ آبان ۱۳۹۳، ۰۹:۳۷ ق.ظ

اصول کوهپیمایی و کوهنوردی3


کوهنورد

آموزش کوهپیمایی و کوهنوردی

اصول گام برداری و پیاده روی صحیح در کوهنوردی(3)

عوامل مؤثر در کوهپیمایی

تعیین روش صحیح راه پیمایی با عوامل متعددی از جمله قدرت جسمی، میزان بار، مسافت و زمان در ارتباط می باشد. لذا برای راه پیمایی صحیح در مناطق گوناگون، نمی توان به شرایطی واحد و یکسان دست یافت ولی عوامل اساسی و مهمی که در راه پیمایی صحیح نقش تعیین کننده ای دارد را می توان به ترتیب زیر بیان نمود.

  • سرعت راه پیمایی و تعیین درستی آن.
  • اتخاذ روشی که بر اساس آن سرعت راه پیمایی تنظیم و انرژی بدن ذخیره گردد.
  • استراحت های لازم در خلال راه پیمایی.
     

الف: سرعت راه پیمایی

توجه به دو قسمت از بدن که کنترلهای جداگانه ای را بر روی اندام اعمال می نمایند به ما کمک می کنند تا به درستی سرعت قدم زدن خود پی ببریم، در درجه اول: «قلب»، زیرا هرکس به همان سرعتی می تواند حرکت کند که ضربان قلبش اجازه می دهد، هنگامی که قدم برداشتن مستلزم تلاش زیاد و همراه با افزایش ضربان قلب است این امر نشان دهنده این واقعیت است که سرعت راه پیمایی زیاد است. دوم: «ریه ها»، چون شخص می تواند آن مقدار سرعت داشته باشد که ریه هایش اجازه می دهند، مسلماً وقتی که ریه ها با ناامیدی و تلاش زیاد دنبال هوای تازه هستند می توان نتیجه گرفت که سرعت زیاد است. وجود هر یک از نشانه های فوق باعث می شود که از سرعت راه پیمایی بکاهیم. لذا به خاطر ارتباط مستقیم توان پاها در راه پیمایی با میزان ضربان قلب و تنفس ریه ها، معروف است که پاهای کوه نورد قلب و ریه دوم او می باشند. سرعت در خلال راه پیمایی متغیر است. در شروع راه پیمایی مخصوصاً در صبحها بهتر است که آهسته حرکت نمائیم تا بدن بتواند به خواسته های ما آگاهی یافته و هماهنگی در بین فعالیت اعضای مختلف از جمله چشم، پا، قلب و ریه ایجاد گردد. بعد از مدتی راه پیمایی شخص آمادگی بیشتری یافته و با نشاط و قدرت بدنی خوبی حرکت می نماید. در واقع ارتباط چشم، پا، قلب و ریه به نحو مطلوبی برقرار گشته و پا به جریان افتادن خون در بدن عضله ها و اعصاب مربوطه نرم گشته و تحرک بیشتر و بهتری برای عکس العمل نشان می دهند.
 

ب: تنظیم سرعت و ذخیره سازی انرژی

برای آشنایی با نحوه حرکت صحیح در شیبها، تصور نمایید که در پایین پلکانی با تعدادی پله ایستاده اید. برای شروع زانوهایتان را حتی المقدور به عقب متمایل نموده و مفصل زانوها را تا حد امکان باز و در یک راستای مستقیم و عمود بر زمین قرار دهید. سپس یک قدم به جلو برداشته و پای عقب را همان گونه راست و به حالت ثابت نگاه دارید. بعد از قرار دادن یا روی اولین پله پای دیگرتان را حرکت داده و قدم بعدی را بردارید. این بار پایی را که روی اولین پله قرار گرفته می باید به حالت راست و ثابت نگهدارید. این تعویض پاها می باید در تمام طول راه پیمایی رعایت گردد. تا بدین ترتیب سنگینی وزن شما مستقیماً بر روی استخوانهای پا قرار گرفته و فشار حاصل حتی المقدور به زمین منتقل گردد. بدین ترتیب هر یک از پاها در حین قدم برداشتن برای لحظه ای فرصت استراحت پیدا می کنند. بهتر است که این حرکت را بر روی پله تمرین نموده و سپس آن را در کوه نیز تجربه نمایید. در راه پیمایی گامها باید به صورت موازی برداشته شود وابتدا کف پا و سپس پاشنه پا بر روی زمین قرار گیرد. بنابراین نباید پنجه پا را از قسمت خارجی و یا ابتدا از پاشنه آن بر روی زمین قرار داد. عضلات پا وظیفه به حرکت درآوردن اهرمها و مفصلها را به عهده دارند، نه تحمل سنگینی و فشار حاصله از وزن بدن، بدین خاطر توجه به اندازه گامها و فاصله آن با زمین در راه پیمایی بسیار مؤثر می باشد. در انجام حرکات ورزشی اندازه های طبیعی بدن نقش به سزایی داشته و به تجربه ثابت شده که اندازه گامهای هر شخص در راه پیمایی برابر با اندازه طبیعی کمر وی می باشد. فاصله گامها از زمین نبایستی از قوزک پا بیشتر باشد چون در غیر این صورت عضلات در هنگام جابجایی و قدم برداشتن انرژی بیشتری مصرف نموده و زودتر خسته و ناتوان می گردند. دقت بر مسیر راه پیمایی از طریق چشم بسیار حائز اهمیت است و نمی تواند به صورت یک عادت و عمل عادی درآید. کوهستان محیطی است که تحت تأثیر نیروهای طبیعی فراوانی قرار دارد و به عنوان مثال مسیری که یک بار قبلاً تجربه کرده ایم ممکن است بر اثر ریزش کوه، جاری شدن سیل، فرود آمدن بهمن و ده ها عوارض دیگر دگرگون شود. نادیده گرفتن نکات یاد شده فوق ممکن است باعث صدمه دیدن عضلات و مفاصل گردد.
 

ج: استراحت در خلال راه پیمایی

در طول ساعات اولیه روز وقتی که هنوز بدن خسته نشده توقفها باید خیلی کم و کوتاه باشد. برای استراحت کنندگان بهتر است در حالت ایستاده قرار گیرند و با تکیه بر یک درخت یا تخته سنگ کوله را از دوش خود بردارند و روپوش به تن کنند و تنفس عمیق انجام دهند و در طول ساعات بعدی راه پیمایی بدن نیازمند استراحت کاملتر است و در این حال راه پیمایان می توانند در یک جای مناسب نشسته و در حالی که پاها صاف و کشیده بر روی زمین قرار دارد، شخص می تواند خوردنی و نوشیدنی از نوع قندی میل نماید. از نظر روانی بهتر است که در بالای شیب استراحت نمایید نه در پایین آن و سعی کنید محلی را انتخاب نمایید که مشرف به مناظر خوبی باشد و امکان عکس برداری را برای شما فراهم سازد. انجام این کار، فکر شما را از پاها و عضلات خسته تان باز می دارد. در مناطق مشرف به باد استراحت ننمایید چون وزش باد و هوای سرد عضلات شما را به سرعت می بندد.
 

د: تنفس صحیح در کوه

تنفس باید عمیق و به طریقه صحیح صورت گیرد برخلاف آن چه اکثر اشخاص انجام می دهند حجم ششها نباید از طرفین افزایش یابد در اثر این نوع تنفس غلط حجم قفسه سینه افزایش می یابد.

در تنفس صحیح حجم ششها از ناحیه تحتانی افزایش یافته که این امر با افزایش حجم شکم همراه است. این شکل تنفس در ناحیه شکم به صورت ضربان مشخص و روشنی قابل رؤیت می باشد.

لذا از نظر راحتی هیچ وقت نباید کمر را محکم با کمربند و مانند آن بست، کمربند می باید در پایین ترین حد ممکن بسته شود، در این روش باید سعی گردد هوای دم به تحتانی قسمت ریه ها هدایت و انباشتگی ریه ها از هوای دم انجام پذیرد. عمل بازدم بعد از یک مکث چند ثانیه ای و حداقل سه ثانیه به دنبال عمل دم با فشار پرده دیافراگم به قسمت تحتانی ششها به طور کامل با حداکثر تخلیه صورت بگیرد.(منبع: دالاهونیوز)
۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ آبان ۹۳ ، ۰۹:۳۷
علی الهی
شنبه, ۲۴ آبان ۱۳۹۳، ۰۴:۲۴ ب.ظ

گزارش تصویری برنامه شهیدان زید(پیر جک)

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ آبان ۹۳ ، ۱۶:۲۴
علی الهی
پنجشنبه, ۲۲ آبان ۱۳۹۳، ۱۰:۲۶ ق.ظ

برنامه 37 کوهپیمایی رویش

شهیدان زید

سلام

ان شاءالله برنامه این هفته(23آبان) کوهپیمایی رویش به مقصد «شهیدان زید» خواهد بود علاقه مندان می توانند راس ساعت4صبح در روبروی شهیدآباد(جلوی سازمان تاکسیرانی) حضور داشته باشند برنامه ریزی برنامه تا ساعت10می باشد.

تجهیزات لازم:

کفش و لباس ورزشی مناسب(با توجه به سرد شدن هوا حتما لباس مناسب بپوشید)

در صورت همراه داشتن وسیله نقلیه(موتورسیکلت) سیستم روشنایی و سایر سیستم های وسیله را بررسی نمایید. همچنین کلاه ایمنی و قفل موتور همراه داشته باشید.

مواد خوراکی و احیانا داروهای مورد نیاز همراه داشته باشید.

نماز و دعای عهد هم در مسیر خوانده می شود.
اطلاعات بیشتر

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ آبان ۹۳ ، ۱۰:۲۶
علی الهی
سه شنبه, ۲۰ آبان ۱۳۹۳، ۰۸:۵۵ ب.ظ

شهید طهرانی مقدم اسوه ی همت و......و مرد کوه

سردار شهید حسن طهرانی مقدم

پاشکسته تا دماوند

در همان روزگار و در سالهای پس از آن، یک برداشت مشترک بین ما و همه دوستان نزدیک حسن وجود داشت و آن اینکه وقتی به چهره اش نگاه می کردیم، مطمئن بودیم که به یک چهره بهشتی می نگریم. انرژی که حسن برای کارش می گذاشت، در سال 59 و 60 تا همین اواخر در سال 90 هیچ فرقی نداشت، با همان انرژی و روحیه کار می کرد و زمانی که کار به مراحلی میرسید که باید وقت جدی می گذاشت، این کار را می کرد.

ویژگی های خاص او تنها منحصر به عرصه نظامی نبود، او علاوه بر اینکه که انسان مومنی بود که ادعیه فراوانی را حفظ داشت، یک ورزشکار حرفه ای هم بود و برای مثال در عرصه کوهنوردی اکثر قله های مرتفع ایران را فتح کرده بود و یا اینکه بارها مسیر تهران تا شمال را از مسیر کوهستان، با یک گروهی که خودش آن را رهبری می کرد، پیاده طی کرده بود. اما در اوج کارهایش، حتی زمانی که در ارتفاعات کوهستان، یک متر برف زیر پایش بود، نماز اول وقت را ترک نکرد.

یک بار یکی از دوستان تعریف می کرد که حسن را در نزدیکای قله دماوند دیده بود درحالی که پایش شکسته و بدجوری ورم کرده بود. می گفت به حسن گفتم چرا با این وضع آمدی کوه؟ و حسن گفته بود می خوام روی این پایم را کم کنم! این طور خودش را تربیت کرده بود.(سردار حاجی زاده فرمانده هو فضا سپاه)century21.blogfa.com

کوهنورد حرفه ای

معاون آماد و پشتیبانی و تحقیقات صنعتی ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه شهید حاج حسن مقدم یک کوه اراده بود و هیچ کاری را نشدنی نمی دانست ، این شهید را کوهنوردی حرفه ای معرفی کرد که بسیاری از قله‌های مهم ایران و خارج از کشور را فتح کرده بود.

سردار سرتیپ پاسدار سید محمد حسین زاده حجازی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص ویژگیهای شخصیتی شهید حسن طهرانی مقدم گفت: شهید حاج حسن مقدم یک کوه اراده بود و هیچ کاری را نشدنی نمی دانست و با اراده ای که داشت همه موانع را برطرف می کرد.

وی با بیان اینکه شهید مقدم اهل کوهنوردی بود، گفت: این شهید بزرگوار ورزش کوهنوردی را بصورت حرفه ای انجام می داد بطوریکه اکثر قله های مهم چه در داخل کشور و چه در خارج کشور را فتح کرده بود.

معاون آماد و پشتیبانی و تحقیقات صنعتی ستاد کل نیروهای مسلح در بیان خاطره ای ورزشی از شهید مقدم گفت: زمانی که با هم به کوهنوردی رفته بودیم هر گاه اعضای گروه احساس خستگی می کردند حاج حسن با یک تکبیر و یا صلوات و ذکر یا علی همه را شارژ می کرد تا نهایتا همه به بالای کوه و قله صعود کنند.

وی تصریح کرد: با این روحیه ای که شهید مقدم داشت در کار هم همه را جلو می برد و ذکر امام زمان (عج) و حضرت زهرا (س) هم از زبانش قطع نمی شد.(منبع: تابناک)

یک پرژه سنگین بعد از کوه

همسرشهید: اتفاقا دانشجویان زیادی می‌پرسیدند از من که چطور ایشان با این همه فعالیت‌هایی که داشتند در هر کاری که وارد می‌شدند نفر اول بودند هم در کار خودشان موفق بودند هم در ورزش. آن هم نه اینکه محدود شود به یک باشگاه رفتن، بلکه؛ کوه می رفتند، آن‌هم به سخت‌ترین شکلش یعنی مشکل‌ترین قسمت کوه را انتخاب می‌کردند.

دماوند، سبلان و تمام قلل و ارتفاعات را می‌رفتند. خارج از کشور هم برای اورست برنامه‌ریزی کرده بود. تمام دفاتر و برنامه‌ریزی‌هایش هست اما از لحاظ امنیتی اجازه نداشت. بعد از سال ۹۰ برنامه ریزی کرده بود که به قله اورست صعود کند.


می گفت: این ورزش من را نگه می دارد فکرم آنجا کار می کند. وقتی می‌رفت کوه حتما بعدش یک پروژه سنگین راه می‌انداخت.

این مطالب با زحمت زیادی گردآوری شده مطالب خیلی مفیدین:

پیام تسلیت رهبری

ویژه نامه نسبتا جامع در مورد شهید طهرانی مقدم

شهید طهرانی مقدم از زبان فرمانده هوا فضای سپاه سردار حاجی زاده

حال آقا در روز انفجارپادگان شهید مدرس از زبان همسرشان

بعد دیگری از زندگی شهبد طهرانی مقدم (فوتبال)از زبان یکی از نزدیکان

دیدار خانواده شهید طهرانی مقدم با سید حسن نصرالله در لبنان و هدیه سیدحسن به ایشان





۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ آبان ۹۳ ، ۲۰:۵۵
علی الهی
سه شنبه, ۲۰ آبان ۱۳۹۳، ۱۰:۰۳ ق.ظ

اصول کوهپیمایی و کوهنوردی2

کوهنورد

آموزش کوهپیمایی و کوهنوردی

اصول گام برداری و پیاده روی صحیح در کوهنوردی(2)

نحوه حرکت در سرازیری

اولین مرحله آمادگی هنگام حرکت در سرازیری این است که داخل پوتین جوراب ضخیم و نرم دیگری پوشیده و با بستن محکم بندکفش از حرکت اضافی پا در پوتین جلوگیری نماییم.
 

مراحل چهار گانه حرکت در سرازیری

  1. قدمهای برداشته شده در سرازیری می باید متعادل تر از قدمهایی باشد که تنها تحت تأثیر قوه جاذبه قرار می گیرد و بی اختیار برداشته می شود.
  2. پا در هر قدم با زانوی شکسته بر روی زمین قرار می گیرد و پاها مرتب و متواتر در کنار یکدیگر حرکت می نمایند. راه پیمایی در سرازیری هیچ کجا به اندازه راه پیمایی در سربالایی مشکل نیست ولی نباید شدت جراحات وارده را در سرازیری نادیده گرفت.
  3. در سرازیری است که خراشهای پوستی ایجاد می شود و مفصل زانوها جابجا شده مچ پا می پیچد، لذا سرعت راه پیمایی در سرازیری نباید خیلی بیشتر از سرعت سربالایی باشد.
  4. در سرازیری شخص باید گامهای خود را با اختیار و کنترل شده بردارد و به دلیل همین کنترل حرکت است که شخص باید به میزان سرعت خود دقت نماید. معروف است که کامیون با هر دنده ای که در سربالایی می رود حداکثر با یک دنده سبکتر از آن در سرازیری حرکت می‌کند.همچنین به استراحت در سرازیری به همان اندازه استراحت در سربالایی اهمیت دهد.

 

گام برداری در فرود کوه

  1. پا از زانو کمی خم و با انعطاف حرکت میکنیم.
  2. ابتدا پاشنه و سپس پنجه پا را روی زمین قرار میگیرد.
  3. اگر شیب تند است، به روش پلکانی و از پهلو با بقل پا فرود میآییم.
  4. در شن اسکی ها، باید بدن را کمی خم و پاشنه پا را در شن فرو کرده فرود میآییم.
     

چگونگی حرکت در کوه پیمایی های طولانی:

در کوه پیمایی، قدمهای متعادل و آهنگ ثابت و سرعت یکنواخت رکن اساسی می باشند. چنانچه یک روش کوه پیمایی بسیار مهم را خواسته باشیم تعیین کنیم که بر اساس آن سرعت راه پیما تنظیم و انرژی ذخیره و به طور متعادل مصرف گردد آن روش قدم برداشتن توأم با استراحت می باشد. راه پیمایی در کوهستان همراه با صرف انرژی زیاد است لذا پا و ششها احتیاج به یک زمان کوتاه استراحت در خلال حرکت پیدا می کنند. در قدم آهسته همان طور که در هر گام یک لحظه و مکث وجود دارد، تعداد تنفس می باید با این جریان تطبیق داده شود. به طور مثال در شرایط معمولی هر سه یا چهار گام یک عمل دم و هر سه یا چهار گام دیگر با عمل بازدم هماهنگ می گردد، در این مثال گامها سریعتر از ریه های شخص عمل می کند و در واقع گامها باید در مکث بوجود آمده استراحت کنند لکن در ارتفاعاتی که هوا رقیق است ریه ها احتیاج به مکث دارند و در ازاء هر دو، سه، یا پنج نفس یک قدم برداشته می شود. در ارتفاعات بالا کوه نوردان می باید آگاهانه نفس عمیق و سریع و پشت سر هم بکشند در ارتفاعات پایین عضله های پا هستند که احتیاج به زمان بیشتری جهت کسب انرژی دارند. یک عامل مهم در راه پیمایی توأم با استراحت، هماهنگی فکری و روحی می باشد. وقتی که قله همانطور دور و غیرقابل دسترس به نظر می رسد. شخص می باید به این روش اعتماد نماید که مسافتهای باقی مانده را به کندی ولی پیوسته پشت سر بگذارد. در این نوع حرکت گامها می باید آهسته تر از مواقع معمولی برداشته شود، به نحوی که نفس کشیدن مانع صحبت کردن نشود. اگر در هنگام حرکت دچار تنگی نفس بشویم و نتوانیم براحتی با دیگران صحبت نماییم می توان نتیجه گرفت که سرعت قدم برداشتن زیاد است. قدم برداشتن آهسته و متعادل، احتیاج به استراحت ثابت و ایستای کمتری پیدا می نماید و بسیار بهتر از قدم برداشتن سریعی است که مستلزم تعداد استراحت بیشتری می باشد یک کوه پیما می باید بدون نیاز به استراحت، لااقل برای مدت یک ساعت راه پیمایی نمودن بتواند بر روی شیبهای تند با هماهنگی قدم برداشته و تنفس خود را کنترل نماید. یک نفر مبتدی نباید بیشتر از ده کیلومتر در روز راه پیمایی نماید مخصوصاً در شرایطی که ارتفاع بیشتر از 1500 متر باشد. در مناطق برفی و قلوه سنگی این مقدار به تناسب کاهش می یابد.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ آبان ۹۳ ، ۱۰:۰۳
علی الهی
دوشنبه, ۱۹ آبان ۱۳۹۳، ۰۵:۳۷ ب.ظ

غار حرا در جبل النور محل نزول وحی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ آبان ۹۳ ، ۱۷:۳۷
علی الهی
دوشنبه, ۱۹ آبان ۱۳۹۳، ۰۱:۴۷ ب.ظ

اصول کوهپیمایی و کوهنوردی

کوهنورد

آموزش کوهپیمایی و کوهنوردی

اصول گام برداری و پیاده روی صحیح در کوهنوردی(1)

با رعایت یک سری قواعد ساده می توانیم با گام برداری صحیح و تقسیم انرژی مناسب از آسیبهای رایج ورزش کوهنوردی اجتناب کنیم. خیلی از دوستان همنورد هستند که به علت رعایت نکردن همین اصول ساده، زانوهای خودشان را به دست فیزیوتراپها سپرده اند.

با رعایت یک سری قواعد ساده می توانیم با گام برداری صحیح و تقسیم انرژی مناسب از آسیبهای رایج ورزش کوهنوردی اجتناب کنیم. خیلی از دوستان همنورد هستند که به علت رعایت نکردن همین اصول ساده، زانوهای خودشان را به دست فیزیوتراپها سپرده اند.

اولین عضو فعال هر کوهنورد در ورزش کوهنوردی پاها میباشد و اگر شخص بتواند بطور صحیح ازاین عضو استفاده کند کمتر دچار خستگی می شود و رسیدن به این هدف مستلزم هماهنگی بین دستگاه تنفسی و اعضای دیگر می باشد.گام برداری صحیح به صورتی است که شخص به نفس نفس زدن نیافتد واین عمل اصولی دارد که بصورت مختصرآنها را بیان می کنیم.

اولین اصل در آمادگی بدن جهت انجام هر ورزش گرم کردن می باشد. در کوهنوردی عمل گرم کردن به دو روش انجام می شود.

۱- گرم کردن بدن با نرمش و انجام حرکات کششی در ابتدای حرکت.

۲- گرم کردن بدن با راهپیمایی بسیار آرام و گام کوتاه در ابتدای حرکت.

باید بدانیم که تنها راه جلوگیری از ساییدگی مفاصل زانو علاوه بررعایت نکات زیر، تقویت ماهیچه های چهار سر زانو (بالای زانو) می باشد. بهترین تمرین برای تقویت این ماهیچه ها، دویدن های منظم و مناسب می باشد.

اگر زمان و مکان مناسبی برای دویدن ندارید می توانید از روش ساده و بسیار کارآمد زیر استفاده کنید:

بر روی یک صندلی بنشینید؛ جفت پاهای خود را بالا بیاورید و آنها را صاف در مقابلتان قرار دهید. چند ثانیه ای نگه دارید و بعد رها کنید و دوباره تکرار کنید. روزهای بعد می توانید با قوی تر شدن ماهیچه های پا، مدت بیشتری آنها را بالا نگاه دارید و یا حتی وزنه های کمی مثل کتاب یا بالشت بر روی آن قرار داهید و تعداد دفعات تکرار را افزایش دهید.
 

گام برداری در صعود کوه

  1. در هنگام حرکت فاصله ی پاها باید به اندازه عرض شانه ها باشد و پا نباید زیاد از حد باز شود.
  2. بدن در هر حالتی ایستاده بر سطح افق عمود باشد.
  3. ابتدا پنجه و بعد پاشنه پا روی زمین قرار میگیرد.
  4. در هر گام پای تکیه گاه صاف سپس پای بعدی از زمین برداشته شود (نباید با زانوی خم صعود کرد)
  5. تمامی کف پا روی زمین قرار گیرد، باستثناء شیبهای تند که با نوک پا گام بر می داریم، استفاده از نوک پاموجب خستگی زودرس عضلات پا میگردد.
  6. گام برداری باید با حرکت یکنواخت، قدم ها یکسان و با ریتم منظم حرکت میکنیم.
  7. در شیب های بالای 20 درجه بهتر است، بصورت زیگزاگی صعود شود. البته هر چه شیب بیشتر می شود باید زاویه بین دوخط زیگزاگ کمتر وطول مسیر زیگزاگ باتوجه به پهنای منطقه مانور، بیشتر می شود.
  8. برگرداندن عضله به حالت اولیه بسیار مهم است (چون هر اندازه عضله فشرده تر و درحالت انقباض باشد انرژی بیشتری جذب می کند).
  9. گام برداری باید آهسته و پیوسته باشد.
  10. با تنظیم تنفس و گام خود، از بالا رفتن ضربان قلب ودر نهایت خستگی زودرس جلوگیری کنید (در حالت عادی هر دو گام یک دم و بازدم) و تنفس باید بوسیله بینی و کامل صورت گیرد (در اصطلاح دیافراگمی باشد).
  11. تنفس از طریق بینی انجام شود زیرا تنفس از دهان باعث خشگی گلو، تشنگی و در هوای سرد سرماخوردگی و عفونت گلو میگردد.
  12. در شیب های تند و ارتفاعات بالا با هر گام دم و با گام بعدی عمل باز دم را انجام میدهیم.
  13. پس از هر یک ساعت حرکت پنج دقیقه استراحت لازم است.
  14. برای هر صعود مهم ترین مسئله تقسیم صحیح انرژی می باشد.
۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ آبان ۹۳ ، ۱۳:۴۷
علی الهی